Konserter med Ole Børud 2014

Ole - Press

I och med vårt tidigare samarbete med Samuel Ljungblahd kändes det helt naturligt att fortsätta med ett helt nytt projekt med hans polare Ole Børud. En härlig norrman som stinker funk, soul och västkustrock! Tillsammans gjorde vi totalt 11 bejublade spelningar runt om i Västra Götaland med omnejd.

Pressklipp:

Men nu är det alltså Ole Börud, gitarrist, sångare och låtskrivare som gästar bandet och Lidköping i början av april. Många förknippar Ole Börud med Samuel Ljungblahd och albumet ”Someday at Christmas”. Julskivan nådde högt upp på listorna i både Norge och Sverige och den efterföljande turnén var utsåld på många platser. Någon kommer kanske även ihåg Ole Börud när han som liten gutt turnerade med familjegruppen Börudgjengen och Arnold B family och sjöng gospel i svenska kyrkor.

-Det är soul- och funkpräglad pop som gäller säger Roger Forslund, storbandets ledare. Förutom västkustpopen blir det även ett knippe låtar från Gino Vanellis och Steely Dans repertoar. Arrangemangen är rejält svängiga och coola men inte helt lätta fortsätter Forslund. Men vi har övat sen september så nu sitter det!

På 1990-talet var Børud medlem i metalbanden Schaliach och Extol. Han gjorde flera skivinspelningar och turnéer innan han 2004 bestämde sig för att lägga metalen på hyllan och söka sig tillbaka till sina musikaliska rötter i soul och funk.
Två soloalbum med egenskrivet material, ”Shakin’ the Ground” och ”Keep Movin” har det blivit hittills. Utöver solokarriären har Børud deltagit som sångare, körare och gitarrist på ett flertal album och TV-program. Han har också turnerat med bland annat Oslo Gospel Choir.

Turnén med Nya Stadens Storband omfattar städerna Skövde, Alingsås, Falköping, Uddevalla, Linköping och avslutas i Lidköping. En körgrupp från Lidköping backar upp Ole Börud på scen. -Slår det väl ut blir det fortsatt turné till hösten, säger Forslund.